The Prestige

Door TheJVH op donderdag 4 maart 2010 16:54 - Reacties (9)
Categorie: -, Views: 2.368

Na eerdere succesen als ‘Memento’ en ‘Batman Begins’ zet Christopher Nolan opnieuw een schitterende film neer met een ijzersterk verhaal, dat blijft boeien tot zelfs na het einde.

The Prestige verteld het verhaal van twee jonge illusionisten (Borden en Angier) die werken onder een succesvolle, doch in hun ogen saaie illusionist. Als hoogtepunt van de show ontsnapt een vastgebonden vrouw (die tevens verloofd is met Angier) op magische wijze uit een gesloten glazen kist. Wanneer dit fout gaat en de vrouw overlijd, is Angier hier kapot van. Borden kan niet vertellen welke knoop hij heeft gemaakt en de twee gaan verder als elkaars rivalen.

Borden en Angier gaan elk hun eigen weg en proberen elkaars shows te verknallen. Na een mislukte moordaanslag van Angier op Borden (waarbij deze een aantal vingers verliest), komt Borden met zijn beste truck ooit. Angier - die duidelijk de betere showman is - wil kosten wat het kost weten wat de truck is, om het zelf beter te doen. Zijn obsessie hiervoor leidt tot familiedrama’s, affaires, verraad en uiteindelijk moord.

Nolan weet de karakters zeer sprekend neer te zetten, vooral de combinatie van David Bowie (Nikola Tesla) en Andy Serkis (Alley) werkt verrassend goed. Ook de rol van Cutter word uitstekend vertolkt door Michael Caine, die al eerder samenwerkte met Nolan en Christian Bale in ‘Batman Begins’.

Het script blijft verrassend en spannend tot de laatste minuut, en heeft een uitstekende climax. Niet alles word direct beantwoord en dit maakt de film zo sterk. Nolan zei ooit: ‘Een film is succesvol als je later met vrienden aan een tafel kan discusseren over het plot.’ Dat is met ‘The Prestige’ zeker gelukt.

Volgende: Loved and lost. 03-'10 Loved and lost.
Volgende: Parisian Love 02-'10 Parisian Love

ReactiesDoor Tweakers user Skinkie, donderdag 4 maart 2010 17:12

Ben je niet iets wat 'laat' met deze review :) Overigens prachtige film :)

Door Tweakers user DanielG, donderdag 4 maart 2010 17:14

"die al eerder samenwerkte met Nolan en Christian Bale in ‘The Dark Knight’"
Je hebt het over The Prestige uit 2006 vergeleken met The Dark Knight uit 2008, dan lijkt het me eerder andersom ('die later samen zal werken' i.p.v. 'al eerder samenwerkte').

Voor de rest een leuke (beetje late) review.

Door Tweakers user nero355, donderdag 4 maart 2010 17:30

Ehm... als je verwacht dat iemand die film ooit nog gaat kijken moet je erbij vertellen dat Scarlett Johansson erin zit :P Rest is niet interessant :+

Door Tweakers user andries.t.net, donderdag 4 maart 2010 19:57

Inderdaad een Geweldige film.

Door Tweakers user Faust, donderdag 4 maart 2010 21:35

DanielGangster, hij doelde denk ik op Batman Begins uit 2005.

Anyway,
Het is een superfilm inderdaad, vond het ook prachtige muziek hebben.

Er zitten wel wat spoilers in je recensie, maar de meesten hebben de film toch wel gezien denk ik.

Door Tweakers user TheJVH, donderdag 4 maart 2010 22:49

Mwoah, 1 kleine spoiler, maar die spoiler verpest imo helemaal niets van het verhaal. Het is namelijk een stuk dieper dan wat er staat :+ . En ik doelde inderdaad op Batman Begins, zal het wel even aanpassen :) .

En idd een late recensie, maar ik moest het maken voor Profesioneel Communiceren dus ik dacht, laat ik het hier ook eens posten :) .

Door Tweakers user Lewt, vrijdag 5 maart 2010 09:39

Ik ga deze dan maar eens kijken, bedankt voor de tip! _/-\o_

Door Tweakers user Chandd!, vrijdag 5 maart 2010 09:43

Klinkt erg goed!
Zal de film binnenkort zelf ook een keer gaan kijken.

Reageren is niet meer mogelijk